Cok lezzetli fransiz bir tarif denemenizi kesinlikle oneririm... Malzemeler: *250 gr un *130 gr margarin *75 gr seker *150 gr badem tozu * 1 cimdik tuz * 2 yemek kasigi su *pudra sekeri (uzeri icin) *********** Bademimizi derin bir kaba alip uzerine 20 gr margarin ve 2 yemek kasigi su ekleyip karistiralim hamur gibi kendini toplayinca kenara dinlenmeye alalim. **Kalan margarinimizi kizdirmadan eritelim ve bir cimdik tuz karistirdigimiz unumuza ilave edip yoguralim (bu asama biraz zahmetli oluyor hamur kolay kolay tutmuyor) eger cok tutmamaya inat ederse uzerine 3 yemek kasigi kadar su ilave edip yoguralim. Hazirladigimiz hamuru 15 parcaya ayiralim ve diger hazirladigimiz badem karisimindan elimizle serce parmagi inceligi ve buyuklugunde yuvarlayalim.bir beze hamurumuzdan alip avuc icimizle silindir yapip oval sekilde acalim icersine hazirladigimiz badem silindirlerinden koyup yavasca kapatalim ve bir iki kere masa ustunde yuvarlayalimki yapissin.Kenarlarinida egi
not: makinamin ayari bozuldugu icin resim guzel cikmadi uzgunum:(( Mutlu hafta sonlari arkadaslarim... Yapimi cok basit bu pastanin seklini gorunce cok hosuma gitti pandispanyasinin tarifi sevgili ikizlerinannesine ait...Kremasini kendim yaptim Ayse ablacigim hazir kremalarla yapmis bidahakine oylede yapacagim ama bu kremada hazirlari aratmiyor inanin... Ve bu pastami sevgili arkadasim dusbahcesi ' ne yolluyorum... Pandispanyasi icin; *5 tane yumurta(ben 4 kullandim) *200 gr.seker *1tane vanilyali pudding *200 gr.un *2 yemek kasigi nisasta *1 tane kabartma tozu _Yumurtalari sekerle iyice cirpin köpürüp krema kivamina gelene kadar _Un, nisasta,vanilyali toz pudding,kabartma tozunu bir kapta iyice harmanlayin _Yumurtali karisima eleyerek dökün _Yagli kagit serilmis firin tepsisine yayin esit miktarda olmasina özemn gösterin _180 derece öncede isitilmis firinda pisirin _Firindan cikinca hemen nemli ve temiz mutfak pecetesine sarin rulo yapin. Kremas
Yorumlar