Fransiz cikolatali tatli corekler :))))

Bu nefis fransiz lezzeti cok sevilir bana yapmama vesile olan hamurunun tarifi Ankarali arkadasim Aysegul'e aittir kendisine birkez daha cok tesekkur ediyorum bu lezzeti tatmanizi oneririm...:)

Hamuru icin:

300 ml ilik sut
100 gr erimis margarin
100 gr seker
1 p.kabartma tozu
1 p.kuru maya
1 p.vanilya sekeri
1 yumurta
aldigi kadar un

kremasi icin:

5 yumurta sarisi
500 ml sut
50 gr margarin
100 gr seker
3 yemek kasigi nisasta
1 paket vanilya sekeri
+1 paket damla cikolata

glazuru icin :

125 gr pudra sekeri
2 yemek kasigi sut
5_6 damla limon suyu

hamur malzemelerini  un haric genis bir kaba alin karistirip uzerine alabildigine gayet yumusak kivamda bir hamur elde edip 1 saat dinlendirin. hamur dinlenirken kremayi hazirlamayi unutmayin ! krema icin sutun icersine vanilyayi ekleyip ocaga alin yan tarafta 5 yumurta sarisinin uzerine nisastayi ekleyip karistirin kaynayan sutumuzun yarisini bu karisima akleyim sivilastirdiktan sonra tencerede kalan sutun uzerine ekleyin ve guzelce cirpin pisen kremanin uzerine margarini ekleyip  iyice yedirin krema hazir !

Hamur mayalandiktan sonra elimizi yaglayarak orta genislikte 1,5 cm kalinliginda acip uzerine kremayi surun uzerine damla cikolatalarini serpistirin.Hamuru rulo haline getirip 7 parcaya 5 parmak kalinliginda kesin yaglanmis 28cm lik yada orta boy yuvarlak tepsiye rulolar dik gelicek sekilde resimde goruldugu gibi dizin uzerine yumurta sarisi surup 200° lik firinda kizarana kadar pisirin uzeri kizarinca 165° ye dusurup 5 dakika daha icini cektirin.Pisen coregimizin uzerine pudra sekeri,2 yemek kasigi sut ve 5-6 damla limon suyunu ekleyip karistirin ve uzerine gezdirin! en uste kavrulmus file badem serpistirin... Afiyet olsunn:))


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Firinda tepsi kebabi