meyveli kalpli pasta...


keki icin:
-4 yumurta
-1 kucuk kucuk fincani sut
-1 kucuk kahve fincan sivi yag
-1 su bardagi seker
-3 yemek kasigi nisasta
-1 paket k.tozu
-1 paket vanilin
-aldigi kadar un
 
kremasi:
-500 ml  sut
-2 yumurta
-1 bardak seker
-50 gr margarin
-1 paket vanilin
 
uzeri icin :
-1 paket krem santi
-1 bardak soguk sut
- ve istenilen diger suslemeler  cikolata vs...
 
ilk olarak yumurta ve sekerimizi krema kivamina gelenedek cirpalim ve sirasi ile sut,siviyagi ekleyip tahta kasikla yada spatulle karistiralim un,vanilin,nisasta ve kabartma tozunu ayri birkapta karistirip eleyerek sivi harcimizin uzerine ekleyelim ununu azar azar ekleyip ayarlayabilirsiniz koyu tahin kivaminda olmali kek harcimiz 22 cm lik yuvarlak yada kalp seklindeki yaglanmis kalibimiza dokup 180° de pisirelim. kekimiz piserken 1 litre sutumu tencereye alip icersine butun krema malzemesini ekleyip pisirelim ve sogumaya birakalim.
 krem santimizide  sutle cirpip dolaba kaldiralim.pisen kekimizi dinlendirdikten sonra ikiye yada istege bagli 3'e ayirdiktan sonra soguyan  kremamizi kekin uzerine dikkatli bir bicimde koyalim uzerine istenilen meyvelerden dograyip diger kadini uygulayalim pastamizi tamamen olusturduktan sonra istediginiz sekilde santiyle kaplayin ve bir gece dolapta dinlendirin afiyet olsun:)
 
 
 
-


Yorumlar

Adsız dedi ki…
Slm hurisim napiyosun nasilsin bn frds
Nil dedi ki…
Şu kremşanti ile süslemeyi bir ben beceremiyorum sanırım.
Aicha Dalgic dedi ki…
ooowwwwwwwwww çok guzel olmus tatmak isterdim :))

bana da beklerimm
Unknown dedi ki…
Cok güzel emklerinize saglik .Hayirli aksamlar diliyorum .
mutfaktakizaman dedi ki…
sevgili Nilhan zamanla basittlesiyor insallah pes etmeden denemelerinin sonucunda bundan daha guzel suslemeler yapabilirsin:)

hepinize cok tesekkur ediyorum arkadaslar hepinize ayri ayri ugruyorum fakat yorum birakmadan cikmak zorunda kaliyorum...

firdev'cigim kim oldugunu cikaramadim faceden yazarsan sevinirim:)
Unknown dedi ki…
Off canim ne akdar uzun oldu evet gerçekten !! Bir zamanlar yok olup gitmistin blogundan bakiyorum mis gibi tariflerle geri dönmüssün. Hepsi birbirinden lezetli gorunuyor ellerin dert görmezsin vallah pastaya bayildim !!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Firinda tepsi kebabi