ISPANAKLI BOREK....


 Hamuru icin:
- 800 gr un
-1 su bardagi sut
-yarim cay bardagi siviyag
-1 paket yasmaya
ve ilik su
-tuz.
 
ic malzeme:
-1 kg 'dan eksik ispanak
-1 orta boy pirasa
-siviyag
-pulbiber,tuz istenilen baharat ilaveside yapilabilir...
 
Hamur malzemelerimizi bir kaba alip yumusak kivamda bir hamur yogurup 1 saat dinlendirelim.ispanak ve pirasayi yikayip ince ince kiyalim yaglayip baharatlandirdiktan sonra ic harc hazir.Dinlenen hamurumuzdan 12 beze yapalim tepsimizi yaglayip ilk hamurumuzu acip koyalim uzerini yaglayip tekrar bir hamur koyalim uzerine ispanagimizi esit birsekilde yayalim 1 kat ispanak 1 kat sivi yag seklinde boregimizi tamamlayalim.Uzerine 1 yumurta sarisi ve 2 yemek kasigi yogurdu karistirip  surelim ardindan dilimledikten sonra corek otu yada susam serpip 190° lik isitilmis firinda kizarana kadar pisirelim.
 
 

Yorumlar

Canan Demirbağ dedi ki…
Nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
mutfaktakizaman dedi ki…
tesekkur ederim Canan hanim:)
Gülcan dedi ki…
ellerinize sağlık harika görünüyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Firinda tepsi kebabi