ARKADASLARIM,DOSTLARIM iYi BAYRAMLAR...iYi BaYrAmLaR HERKESE!!!!

Arkadaslar serbetlenir serbetlenmez kocam tarifindan saldiriya ugrayan baklavam!!!tarifi en kisa zamanda hepinize kucak dolusu sevgilerimlee!!! 

arkadaslar tarif yakinda dedim demesine de baklavalar bayatladi bilem degilmi:)) neyse daha fazla kimseyi baymadan gecelim tarifine:))


-yarim su bardagi sut
-yarim su bardagi yogurt
-yarim su bardagi sivi yag
-yarim su bardagi eritilmis margarin
-4 yumurta
-2 yemek kasigi sirke 
-aldigi kadar un 
-yarim paket kabartma tozu 
-2 cay kasigi tuz

arakatlare icin: sivi yag



serbeti icin::
-1 kg seker
-1 lt su 
- ceyrek limon



++++acmak icin nisasta!!!


***Butun sivi malzemeyi derin bir kaba koyup karistiralim ardindan un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumusaktan biraz sert hamur yapalim.1 saat dinlendirdikten sonra ceviz buyuklugunde bezeler yapalim..her bir bezeyi tatli tabigi boyunda acip 3 veya 5 beze ust uste aralarina nisasta koyarak dizelim ve tepsi boyumuz kadar acalim bir kat yag bir kat ceviz olma sartiyla istedigimiz kalinlikta olduktan sonra ustune iki kat  daha hamur acip kapatalim ve istedigimiz sekilde keselim.yarim paket margarin ve 1 cay bardagi sivi yagi kizdirip baklavanin uzerine dokup firinda uzeri nar gibi kizarana kadar pisirelim..


(arkadaslar biyerlerde takilan olursa cekinmeden sorabilir elestirebilirsiniz:)) tesekkurler!!

Yorumlar

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim
Hayirli bayramlar olsun.


oy oy oy baklava harika gorunuyor
bayramda sizdeyim :)
ellerine saglik canim harika
hanife dedi ki…
♥ Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun...
aleyna dedi ki…
hurişim iki yavrunla ve ailenle geçreceğin şeker gibi bir bayram dilerim .sevgiler canımm
HUYSUZBALIK dedi ki…
Kocana hak vermemek mümkün değil :) Nefis görünüyor baklava nefis. Kesimi de muhteşem olmuş görüntüsü de ellerine sağlık. İyi bayramlar. Sevgiler...
Sibella dedi ki…
İyi bayramlar diliyorum, sevgiler :)
Fatoş Öztürk dedi ki…
Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Bayramın Kutlu Olsun.Sevgiler...
Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir bayram dilerim.
Unknown dedi ki…
Aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte sağlıkl,mutlu,huzur dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyler.Bayramınız kutlu olsun.sevgiler.
Sevil Altunel dedi ki…
arkadaşım sevdiklerinle hep beraber sağlıklı,mutlu,huzur dolu nice bayramlara ulaşmanızı dilerim.
bayramın mübarek olsun..sımsıcak sevgilerimle ..
hanimeli21 dedi ki…
Ziyaretin icin tesekkur ederim canim.Bayram gecti ama ben gene de gecmis bayramini kutluyorum.Bizim icin de ayni tadi tuzu olmayan bir bayram geldi gecti.Inanabiliyormusun sadece bir Turk aile gorduk , o da esimin abisi ve ailesi .Bu nedenle esime ve cocuklarima daha siki sarilmayi onlari daha da sevmeyi ogrendim.
Bebisimiz de baslarda cooook fazla gaz problemi cekti tam iyi oluyoruz derken erken dis alarmimiz calmaya basladi. Ama gene de iyiyiz.
Ben de baklava yaptim ama hangi akla hizmetse bir diliminin bile fotografini cekmemisim. Ama seninki benimkinden guzel olmus hakkini da yemeyeyim.
Opuyorum canim azcik sizin bebisten de bahset ben yorum yazamasam da herkesi takip ediyorum.
kalpkurabiye dedi ki…
canımmmm:))
geçmiş bayramın mübarek olsunn:))
bu bayram bende baklava yaptım hemde üç çeşit ama hazır baklava yufkası ile:))
özlem dedi ki…
ellerine sağlık tarifini en kısa zamanda bekliyorum.