HÜNKAR BEGENDi....

Uzunn bir aradan sonra merhaba arkadaslarr!!!Bu gecen arada mubarek Ramazan ayina girdik ve hatta yariladik bile Rabbim butun musluman aleminin tuttugu oruclari,yaptigi ibadetleri ve tum gonulden gecen guzellikleri kabul eylesinnn!!!(amin)Bende bu mubarek ayina yakisan iftara leezetli bir ana yemegi sunmak istedim ve bu tarifimi sevgili mintinin mutfagi arkadasima yolluyor kolayliklar diliyorum...


Begendisi icin:
-3 adet orta boy patlican(miktar azaltilip cagaltilabilir)
-1.5 bardak sut
-2 yemek kasigi un
-2 yemek kasigi tereyag veya margarin
-1 cimdik muskat cevizi
-rendelenmis kasar peyniri


Et sote: 
-500 gr kusbasi et 
-1 domates 
-1 kuru sogan 
-1 sivri biber 
-1 yemek kasigi salca
- ve tuz

****ilk olarak etlerimizi dudukluye koyup ocaga alalim etler suyunu birakincaduduklumuzun kapagini kapatim 15 dakika pisirelim.(herhangi bir tavadada olabilir)etler suyunu cekip kavrulunca ince dogradigimiz sogan ve biberlerimizi ekleyip birazdaha kavuralim.ardindan salcamizida ekleyip iki cevirdikten sonra yemeklik dogranmis domateslerimizide ekleyip 5 dakika daha soteleyelim ve ardindan 1 cay bardagi su ekleyip 2 dakika  kaynattiktan sonra et sotemiz hazir....

****Begendimiz icin patlicanlarimizi ocak uzerinde veya firinda kozleyelim.(ben kozleme tepsisinde ocak uzerinde kozledim) kozlenen patlicanlari soyup ince ince kiyalim soguyana kadar yan tarafta 2 yemek kasigi margarinimizle 2 yemek kasigi unumuzu kavuralim ve sutumuzu yavas yavas ilave edip iyice karistirduiktan sonra muskatimizida ilave edelim.kasar peynirimizi kiydigimiz patlicanlarla birlikte sosumuzun uzerine ekleyip iyice karistirarak 3 dakika kadar pisirelim ve begendimiz hazir.Servis tabagimiza ilk olarak begendimizden koyup uzerine hazirladigimiz et sotemizi koyalim yaninda kozlenmis biber ve domatesle servis yapalim...

Afiyet olsunn....sevgilerleee HAYIRLI RAMAZANLARR!!!

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canımmm hoşgeldin ellerine sağlık beğendin harika.Bereketli iftarlar
öpüyorum.
mintinin dünyası dedi ki…
ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.İNANILMAZ ÇOK SEVERİM.İŞTAH AÇICI YAPMIŞSIN.BU GÜZEL TARİFİN YAYINDA ŞUANDA.İSTEDİĞİNDE YİNE KATILABİLİRSİN.SEVGİLER
Unknown dedi ki…
Ellerine sağlık arkadaşım nefisss bir tarif.Görüntüsüde çok iştah kabartıcı.Afiyet olsun.
Hayırlı iftarlar diliyorum.
nesrin dedi ki…
Ellerine saglik. Sevgiler...
Unknown dedi ki…
Nerelerdesin canım sen merak ettim doğrusu??
Bu arada nefis görünüyor hünkar beğendin eline sağlık canım Hayırlı ve bereketli ramazanlar.
TATESAL dedi ki…
Çok severim hünkarbeğendiyi,sende harika yapmışsın,ellerine sağlık...
fuat gencal dedi ki…
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.
nasılsın iki çocuk annesi komşum..
mutlaka telaşların çoktur :))
sevgiler yolluyor öpüyorum yavruları.

ve ellerine sağlık, en sevdiğim şey desem..
Canan Demirbağ dedi ki…
Çok severim hünkar beğendiyi nasıl güzel gözüküyor ,ellerine sağlık canım...
FİLİZ'CE dedi ki…
görüntü süper ellerine sağlık,canım çekti valla orucum bide..
Unknown dedi ki…
Valla ben de çok beğendim ellerine sağlık
kalpkurabiye dedi ki…
canımmm ben hünkardan daha çok beğendimmmm:))
ellerine sağlık:))
çocuklarda sende iyisiniz umarım canım...:))
kendinize iyi bakın emi:))
öpüyorum canımm..
Hünkarı bilemem ama ben çok beğendim.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
mutfaktakizaman dedi ki…
hosbulduk Derya ablamm..

Hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar...

Nunu'cum canim komsum iyiyim sukur iki cocukla ugrasip gidiyorum aslinda cocuklarda pek etki faktoru degilde tamirat,badana,boya vs is cokk...

hepinize sevgilerimi gonderiyorum...
Betül... dedi ki…
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
Canım merhaba.Severek yediğim yemeklerden ellerine sağlık canım.Sevgiler.
sarımutfak-hande dedi ki…
çok severim bu yemeği
ellerine sağlık nefis görünüyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

BADEM iCLi KURABiYE...(les cornes de gazelle)ve M!M:))

SERiT PASTA...!