BADEM iCLi KURABiYE...(les cornes de gazelle)ve M!M:))
Cok lezzetli fransiz bir tarif denemenizi kesinlikle oneririm... Malzemeler: *250 gr un *130 gr margarin *75 gr seker *150 gr badem tozu * 1 cimdik tuz * 2 yemek kasigi su *pudra sekeri (uzeri icin) *********** Bademimizi derin bir kaba alip uzerine 20 gr margarin ve 2 yemek kasigi su ekleyip karistiralim hamur gibi kendini toplayinca kenara dinlenmeye alalim. **Kalan margarinimizi kizdirmadan eritelim ve bir cimdik tuz karistirdigimiz unumuza ilave edip yoguralim (bu asama biraz zahmetli oluyor hamur kolay kolay tutmuyor) eger cok tutmamaya inat ederse uzerine 3 yemek kasigi kadar su ilave edip yoguralim. Hazirladigimiz hamuru 15 parcaya ayiralim ve diger hazirladigimiz badem karisimindan elimizle serce parmagi inceligi ve buyuklugunde yuvarlayalim.bir beze hamurumuzdan alip avuc icimizle silindir yapip oval sekilde acalim icersine hazirladigimiz badem silindirlerinden koyup yavasca kapatalim ve bir iki kere masa ustunde yuvarlayalimki yapissin.Kenarlarinida egi
Yorumlar
İYİ BAYRAMLAR:)))