****ELMALI KALBURA BASTI****



Sevgili arkadaslarim buyrunn tatli yiyelim tatli konusalim dimi;))
Esimin israri uzerine yapildi bu tatlimiz..Uzun zamandir bana diyorduki;

_hani bir tatli yapmistin ici cevizli,elmali tarcinli?
_kurabiyemi?
_hayir serbet falan dokmustun iyi hatirliyorum hatta adi kalbura bastiydi! evet,evet kalbura basti..
_hayir olamaz..kalbura basti cevizli olur boyle bir tatli yaptigimi hatirlamiyorum..elmanin isine onun icinde??
_evet iyi hatirliyorum elmali,cevizli ustelik kalbura bastiydi o!!sen yap goruceksin...

Velhasil yaptik ama ben hala elmali yapip yapmadigimi hatirlayamadim:D
Ama gercekten lezzetli oldu hani kocis binevi hakli cikar gibi oldu sizde deneyin derim ben;)))
Gelelim elmali kalbura bastimiza;

Malzemeler:
  • 1 paket yumusak margarin
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 3 su bardagi un

ici icin:
  • 2 orta boy elma
  • 1 su bardagi kirilmis ceviz
  • 1 tatli kasigi tarcin

Serbeti icin:

  • 2.5 su bardagi su
  • 2.5 su bardagi seker
  • ceyrek limonun suyu
Yapilisi:

Margarinimizi yumurta,yogurt,ve siviyagimizla iyice yoguralim.Kabartma tozumuzu unla karistirip harcimizin icersine ekleyip yogurmaya devam edelim belki bu asamada birazdaha un gerekebilir kulak memesi yumusakliginda hamur elde ettikten sonra ceviz buyuklugunde bezeler yapalim.isterseniz bir kevgirin veya rendenin uzerinde avuc ici kadar acip icersine; rendeledigimiz elmalari biraz tavada pisirdikten sonra icersine ceviz ve tarcin ekleyip soteledigimiz ic malzememizi koyalim ve kapatalim.Yada benim yaptigim gibide yapabilirsiniz.Her bezeyi avuc iciyle actim, iclerine harci koyup kapattim.. bu islem bittikten sonra  su meyva sularini ictigimiz pipetlerle uzerine rastgele delikler yaptim daha pratik oldu;))
Daha sonra 180°lik isitilmis firinda kizarana kadar pisirelim.Firindan cikar cikmaz soguk serbetimizi dokelim... tatlimiz hazir:)))

Yorumlar

Birsel ve İrem dedi ki…
Merhaba. Elmalı kalbura bastı nefis görünüyor, ellerine sağlık, eşinin de fikrine. Benim de aklımdaydı benzer bir tarifi denemek, ilk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler.
akasyakokusu dedi ki…
Aaa:) Valla bak kocişin haklıymış..
Kalburabastı içinde elma..Hımm..Ne hoş aroma vermiştir tadı ve kokusu..
Patenti sana ait bir tatlı olmuş..Eline sağlık canım Fransa'ya sevgiler..
Unknown dedi ki…
Canım ellerine sağlık elme ve ceviz
varsa bende vartım öptüm...
aleyna dedi ki…
hurişim eline sağlık.insan koca sözü dinleyince mahcup olmuyor.ellerine sağlık.afiyet olsun gülüm
pelince dedi ki…
Değişik ,ilk kez duydum.. ama mühim olan lezzeti.. denenmeli bencede.. ellerine sağlık..

Sevgiler..
Pembe Tatlar dedi ki…
Canım alenen haklı çıkmuış kocişin:)))
Ellerine sağlık bence de süper olmuştur demekki unutulacak bir lezzet değil:D
NEŞELİ MUTFAK dedi ki…
NE GÜZEL YA .SEN UNUTMUŞSUN AMA O UNUTMAMIŞ NE GÜZEL YAPMIŞSIN ADAMIN DAMAĞINDA KALMIŞ TADI:)
Limonlu Kek dedi ki…
Hımm hakikatten elmalısını hiç duymamıştım, ama görüntüye ve beğeninize bakılırsa yapmak lazım. Ellerine sağlık canım...
Esra dedi ki…
En kısa zamanda denemeli bu tatalıyı ellerine sağlık canım..
http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki…
merhaba canım kalbura bastı bızım meşhur bayram tatlısı dır paylaşımına teşekkürler