ÜZÜMLÜ COREKLER(escargots aux raisins)


Bu tarifi bi cok sefer yaptim herseferindede cok guzel oldular fransizca tarif cevirip vericem insallah:)uzum severlerin favorisi olacak eminim;))

HAMURU

  • 500 gr un
  • 200ml sut
  • 100 gr tereyagi
  • 1/2 yas maya
  • 50 gr seker
  • 1 cay kasigi tuz
iC KREMASI

  • 500 ml sut
  • 5 yumurta sarisi
  • 100 gr seker (5 corba kasigi)
  • 60 gr nisasta
  • 50 gr margarin veya tereyagi
  • vanilin(yapragida olabilir)
  • 1 kase uzum
PARLAK GLAZURU iCiN
  • 3 yemek kasigi pudra sekeri
  • 2 yemek kasigi su

BEYAZ GLAZURU iCiN
  • 1 yumurta aki
  • 5 yemek kasigi pudra sekeri
  • 10 damla limon


Once hamurumuzu yogurarak basliyoruz herzaman yaptigimiz mayali bir hamur elde ettikten sonra yarim saat dinlendiriyoruz hamurumuz dinlenirken ic kremasini hazirliyoruz sutumuzu ocaga alip icersine vanilinimizi koyup kaynamaya birakiyoruz yan tarafta 5 yumurta sarisini 5 corba kasigi sekerimizle cirpiyoruziyice cirptiktan sonra nisastamizi ilave edip krep kivamini elde ediyoruz yan tarafta kaynamakta olan sutumuzun yarisini hazirladigimiz karisima koyup sivi bir hal aldiktan sonra diger kalan ocagin uzerindeki sute ekliyoruz hizlica karistirarak 2 dakika pisiriyoruz kremamiz hazir ocaktan aldiktan 5 dakika sonra margarinimizide ekleyip karistiriyoruz.Dinlenen hamurumuzu merdane yardimi ile yuvarlak bir sekilde aciyoruz firin tepsisi buyuklugunde arkasindan hazirladigimiz kremayi hamurumuzun uzerine suruyoruz bu isleùden sonra kuru uzumlerimizide serpistirdikten sonra rulo yapiyoruz 2 parmak kalinliginda kesiyoruz 180° isitilmis firinda pisiriyoruz.Soguduktan sonra uzerinin parlak glazurunu suyla sekeri karistirip cirptiktan sonra uzerlerine suruyoruz.Beyaz glazuru icinde yumurta akimizin icersine sekeri koyup guzelce cirptiktan sonra limon suyumuzuda ekleyip glazurumuzu hazirliyoruz .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Firinda tepsi kebabi