PATATESLi KÖFTE

malzemeler

  1. 250 gr kiyma
  2. bir bas sogan
  3. maydanoz
  4. yarim kase bayat ekmek ici
  5. karabiber
  6. tuz

sosu icin

  • 1 yemek kasigi un
  • 2 yemek kasigi salca,su
  • tuz

YAPILISI

Kiymamizin icersine rendelenmis soganimizi ve diger butun malzemeleri alarak yoguralim yogurma isleminden sonra istedigimiz buyuklukte yuvarladiktan sonra az yagda rengi donene kadar kizartalim kofteler kizardiktan sonra ayri bir tencerede az kagda 1 yemek kasigi un kavurup salcasini ilave edelim ve iyice kavrulduktan sonra suyunu ekleyim icersine istenilen buyuklukte dogradigimiz patataesleri atalim ve kaynamaya birakalim patateslarimiz biraz yumusak kivama geldikten sonra kizarttigimiz kofteleride ekledikten sonra bir 10 dakika kadar daha kaynattiktan sonra yemegimiz hazirr..

Yorumlar

made in funda dedi ki…
eline sağlık canım.nefis olmuş.
hanimeli21 dedi ki…
Hem patates hem kofte , mmmm ohhh bayilirim ikisine de ellerine bin kere saglik canim.
Sana tesadufun asilini da soyliyeyim mi?



Ben de Denizli'li sayilirim.Aslen ailem Afyon'lu ama ben Denizli de buyudugum icin kendimi hep Denizli ye ait hisstettim.Bes sene Babadag da ve bes sene de Bozkurt ta yasadim ve en guzel yillarim di diyorum. Simdi izine gidince bile bes haftanin dordunu Denizli de geciriyorum.Annemler hala ayrilamadilar.
Fransa da neredesin ben Montpellier de yasiyorum.
Denizlinin de neresindensin desem cok mu abartmis olurum?
Hemen cevapliyamiyorum bazen yorumlarini kusuruma bakma.Bizim cimcime ne kadar izin verirse o kadar gecebiliyorum bilgisayarin basina.
Unknown dedi ki…
Siten bloğun çok güzel başarılarının devamını dilerim tek tek gezdim her sayfasını gerçekten gönülden söylüyorum çok beğendim.Patetesli köfte çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık canım..