HAMURU iCiN


  • 250 gr un
  • 125 gr margarin veya tereyagi
  • 50 gr toz seker
  • 1 yumurta
  • yarim cay kasigi tuz

ÜZERi iCiN

  • 3 orta boy elma
  • 1 kutu cig krema
  • 1 yumurta
  • 4-5 yemek kasigi toz seker
  • ceviz içi

ilk olarak hamurumuz icin yumurtayi,sekeri ve tuzumuzu bir kapta iyice cirpiyoruz ardindan unumuzun tamamini ekleyip yoguruyoruz kup kup dogradigimiz margarinleride ilave edip gerekirse biraz daha un ilavesiyle kulak yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuz kenarda dinlenirken 1 kutu cig kremamizin icersine yumurtamizi ve sekerimizi koyup cirpiyoruz.Kenara aldigimiz hamuru yagli kagitla kapladigimiz tart kalibimiza yerlestiriyoruz uzerine ay seklinde dilimledigimiz elmalari distan ice dogru diziyoruz uzerine kremayla hazirladigimiz karisimi dokup ceviz iclerinide serpistirdikten sonra 180°lik firinda pisiriyoruz firindan ciktiginda istege bagli tarcin serpistirebiliriz ki ben bayiliyorum sicak sicak cikan o kokuya hmmmm;))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Firinda tepsi kebabi